Hlavní obsah

Škoda uvažuje o sportovní Fabii RS

Novinky, maž

O nástupci naftové Fabie RS se spekuluje od té doby, co se začala prodávat druhá generace tohoto malého hatchbacku. Nyní Škoda v Źenevě ukázala studii Fabia Sport a šéf automobilky v tisku nepřímo potvrdil, že se s novou Fábií RS počítá.

Článek

V Ženevě představila Škoda studii Fabia Sport. Ta ale nepřináší nic zajímavého, tedy pokud neberete přidání zadního difuzoru a polepení auta barevnými samolepkami za vytvoření sportovní verze.

Mohlo by ale jít o náznak, že Škoda konečně představí sportovněji laděnou verzi RS. Té minulé, poháněné turbodieselem, se prodalo přes dvacet tisíc. V jejím případě ale o nějaké sportovnosti nemohla být řeč, byl to zkrátka silný turbodiesel s bohatou základní výbavou a solidní pořizovací cenou.

Jak bude vypadat (a zda vůbec bude) nová Fabia RS vědí zatím pouze v Mladé Boleslavi. Pod kapotou bude velmi pravděpodobně benzínový čtyřválec s obsahem 1,4 litru, dopovaný turbodmychadlem (existuje i varianta přeplňovaná turbem i kompresorem zároveň).

Pod označením 1,4 TSI nabízí koncern VW motory s výkony 120, 160 nebo 170 koní. I ve verzi se 120 koňmi by mohlo být s „er-esem“ pěkné svezení. Stejný výkon, tedy 120 koní nabízí i výtečný VW Scirocco, které se prodává za 550 000 korun.

Fabia Sport - interiér nevypadá  příliš zajímavě

FOTO: Škoda Auto

Nechme se překvapit. Letos se Fabie RS pravděpodobně nedočkáme, ale pro příští rok by to mohlo být zajímavé oživení nejmenší modelové řady Škody.

Reklama

Související témata:

Související články

První fotografie oplastované Fabie Scout

Škoda Auto představila první fotografie modelu Fabia Scout, který si odbude svoji světovou premiéru na mezinárodním autosalonu v Ženevě. Designová linie Scout...

Škoda Fabia dostala sportovní design

Škoda představuje novou edici nazvanou Fabia Sportline. Sportovní projev, který slibuje v názvu, se od ní ale čekat nedá. Zase je však tato edice zajímavá...

Výběr článků

Načítám