Hlavní obsah

Polo BlueMotion má být nejúspornější pětidvéřový vůz všech dob

Novinky, maž

Na ženevském autosalonu představil Volkswagen ve světové premiéře nové Polo. Kromě sériové verze zde ukázal také studii ekonomického Pola, jež by mělo mít průměrnou spotřebu paliva 3,3 litru nafty na sto kilometrů.

Článek

Jedná se o zatím pouze o studii, která si nicméně klade nemalý cíl - být nejúspornějším pětimístným automobilem všech dob. Jmenuje se Polo BlueMotion a má spotřebu 3,3 l/100 km a  emise CO2 87 g/km.

Před uvedením na trh však musí být nejprve dokončen vývoj nové pohonné jednotky 1.2 TDI s technologií vstřikování paliva common rail. Na trh by se v sériové verzi mělo toto Polo dostat v roce 2010.

:.  Polo Bluemotion II - sériovou výrobu plánuje VW od roku 2010

Aby se šetřilo co nejvíce palivo, nechybí automatický systém Start-Stop a systém pro rekuperaci kinetické energie vzniklé při brzdění. Jen tyto dvě technologie snižují spotřebu tříválce údajně o 0,2 litru na 100 km.

Zahrnují aerodynamický paket na o 10 mm snížené karoserii (včetně upravené přední masky), aerodynamicky optimalizovanou podlahu vozu a pneumatiky s nízkým valivým odporem na 15palcových kolech z lehkých slitin. Toto všechno má za následek úsporu paliva o 0,8 l/100 km a snížení emisí CO2 o přibližně 20 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám