Hlavní obsah

VIDEO: Volkswagen ukázal v Ženevě nové Polo

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ženevě měl světovou premiéru model Polo od Volkswagenu. Ten si mezi malými vozy konkuruje například s mladoboleslavskou Fabií. Nová generace Pola je oproti té minulé lehčí, nabízet se bude se sedmi motory. V prodeji bude od června, cena zatím není stanovena.

Představení nového VW Polo v ŽenevěVideo: ČTK

 
Článek

Nové Polo bude v nabídce se sedmi motory - čtyřmi zážehovými a třemi vznětovými - které pokryjí výkonové spektrum od 44 kW (60 k) do 77 kW (105 k). VW se chlubí tím, že pět z těchto agregátů je nových nebo jsou v Polu použity poprvé.

Nová je pohonná jednotka 1.2 TSI, která se bude montovat i do Škody Yeti. Tento turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec s přímým vstřikováním paliva vyprodukuje 77 kW (105 k) a přitom se spokojí s 5,5 litru paliva na 100 kilometrů (emise činí 129 g/km CO2).  Mezi "nováčky" patří všechny tři vznětové motory TDI, jenž mají nově vstřikování paliva typu common rail.

Důležité také je, že se podařilo snížit hmotnost vozidla o 7,5 % oproti předchozí generaci. Nové Polo je v evropské specifikaci sériově vybaveno elektronickým stabilizačním programem ESP s asistentem pro rozjezd do kopce, nechybí ani boční airbagy (hlavové airbagy pro přední i zadní pasažéry jsou v příplatkové výbavě).

Samozřejmostí jsou také nově vyvinuté opěrky hlavy na předních sedadlech, které chrání cestující proti poranění krční páteře.  

Začátek výroby nového pětidveřového Pola je naplánován na konec března. Na červen letošního roku se pak chystá uvedení na německý trh. Krátce na to, se začne Polo prodávat i v Česku. Ceny zatím výrobce nesdělil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám