Hlavní obsah

Ford Fiesta zkusí štěstí na severoamerickém trhu

Novinky, maž

Ford plánuje svůj druhý nejmenší model, totiž Fiestu, prodávat v USA, ještě před tím chce ale otestovat zájem potencionálních zákazníků a rozjet netradiční marketingovou kampaň. O tom, že se Fiesta začne prodávat v USA je již rozhodnuto, stane se tak od roku 2010.

Článek

Přes internet vybere Ford koncem jara 100 zákazníků, kteří dostanou možnost dlouhodobě vyzkoušet tento malý vůz ještě předtím, než se v USA začne oficiálně prodávat. Na rozdíl od ostatních předprodejních kampaní, je tato jiná v tom, že využívá internetových sociálních sítí typu Facebook, FlickR nebo YouTube, prostřednictvím nichž se Ford pokusí zapojit do diskuse o nové Fiestě širokou veřejnost. Cílem je zmapování požadavků amerického trhu v segmentu malých osobních vozů.

Stovka pětidvéřových Fiest rezervovaná pro tuto kampaň je montována v německém závodu, kde se vyrábí i evropský model. Vozy určené pro USA jsou osazeny benzinovým motorem 1,6 Ti-VCT s výkonem 120 koní (88 kW).

:. Ford Fiesta (2008) v evropské verzifoto: Novinky/maž

Nová Fiesta se bude vyrábět v továrnách v Německu, Španělsku, Thajsku a Číně, a prodávat se bude téměř po celém světě. Po oficiálním zahájení prodejů v USA v roce 2010 se model Fiesta bude vyrábět také v závodě v mexickém Cuautitlánu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám