Hlavní obsah

Supersportovní Aston Martin DBS přijde o střechu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v Ženevě bude mít světovou premiéru verze kabrio, odvozená od Astonu Martin DBS. Ponese tradiční označení Volante a svými výkony se řadí mezi supersporty. Maximální rychlost činí 307 km/h a zrychlení z klidu na 100 km/h se odehraje během 4,3 vteřin.

Článek

S uzavřenou verzí DBS se v posledním filmu o agentovi s povolením zabíjet proháněl samotný James Bond. Otevřená verze vychází z kupé, střecha bude plátěná a po stisknutí tlačítka jí trvá 14 vteřin, než se složí respektive rozloží. Se střechou lze manipulovat až do rychlosti 48 km/h.

Oproti kupé je DBS Volante těžší o pouhých 70 kilogramů a celková hmotnost kabrioletu je tak 1810 kg.

:. Aston Martin DBS Volante - dvoumístné kupé, zadní sedačky jsou prakticky nepoužitelné.

O pohon se stará šestilitrový dvanáctiválec s výkonem 517 koní (380 kW) a 570 Nm točivého momentu. V praxi to znamená excelentní odezvu na sešlápnutí plynového pedálu; maximální rychlost činí 307 km/h a zrychlení 0-100 km/h se odehraje během 4,3 vteřin.

Převodovka může být buď manuální nebo automatická, v obou případech má šest rychlostních stupňů. Brzdy odpovídají vysokým výkonům motoru – jsou karbono-keramické. Dvacetipalcová kola obouvají pneumatiky Pirelli P Zero o rozměru 245/35 (vpředu) a 295/30 (vzadu).

:. Stejný interiér najdete i ve verzi kupé.

Reklama

Související články

Aston Martin DB9S: přilepený k zemi

Firmu Project Kahn jsme si ještě v naší rubrice tuning nepředstavovali. Její díla nejsou zrovna moc známá, ale kdo se zajímá o tuning špičkových vozů,...

Výběr článků

Načítám