Hlavní obsah

Volkswagen začne v Česku nabízet Passat na zemní plyn

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud najezdíte autem hodně kilometrů, vyplatí se obvykle model s úsporným turbodieselovým motorem. Není to ale jediná z možných variant, mnohé automobilky nabízejí kombinaci zemního plynu a benzínového motoru. Nově se tento pohon dostává do modelu Passat.

Článek

Volkswagen rozšiřuje svou nabídku o modely Passat TSI EcoFuel a Passat Variant TSI EcoFuel, které kombinují u motoru na zemní plyn přímé vstřikování s dvoustupňovým přeplňováním motoru TSI.

Díky kombinovanému provozu na CNG a benzín je zaručen dojezd podobný jako u turbodieselů - cca 940 km. To vše s nízkými provozními náklady. Verze s dvouspojkovou převodovkou DSG vystačí s 4,4 kilogramy zemního plynu na 100 km, což při průměrné ceně zemního plynu 22,70 Kč za kilogram znamená provozní náklady na palivo ve výši 1 Kč na kilometr.

:. Passat Variant, varinata na CNG se nabízí i v podobě sedanu.foto: Volkswagen

Dostatečný výkon - 150 koní a 220 Nm

Volkswagen Passat TSI EcoFuel poskytuje nejvyšší výkon 110 kW (150 k) při 5500 otáčkách, přičemž maximální točivý moment 220 Nm má řidič k dispozici v rozpětí otáček od 1500 do 4500. Passat TSI EcoFuel se může pochlubit nejvyšší rychlostí přes 210 km/h a zrychlením z klidu na 100 km/h za solidních 9,8 sekundy.

V České republice se budou vozy Passat TSI EcoFuel prodávat výhradně ve výbavě Business. Sedan s šestistupňovou mechanickou převodovkou stojí 724 600 Kč, kombi Variant je za 764 100 Kč. K dispozici jsou i vozy se sedmistupňovou převodovkou DSG, jejichž základní cena byla stanovena na 773 900 Kč, respektive 813 300 Kč za verzi kombi. Zákazníci si mohou objednat modely Passat Variant TSI EcoFuel rovněž v provedení N1 s možností odpočtu DPH.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám