Hlavní obsah

Škoda Yeti bude mít premiéru už v březnu

Právo, Novinky, Radek Plavecký, maž

Světovou premiéru bude mít novinka z mladoboleslavské automobilky Škoda Yeti už na počátku března, tedy za tři týdny. Původně automobilka plánovala zveřejnění modelu až na podzim ve Frankfurtu, ale vzhledem k současné situaci na trhu rozhodlo vedení Škoda Auto jinak.

Článek

„Jedním východiskem z krize by mohlo být co nejrychlejší uvedení nového modelu na trh,“ odůvodnil rozhodnutí mluvčí automobilky Evžen Krauskopf. Na výstavě v Ženevě bude představen vůz 3. března, a to v podobě, v níž půjde do sériové výroby. V současné době již běží ověřovací série a budou finišovat poslední zkoušky vozu. K zákazníkům by se mělo nové auto dostat během léta.

Nový model vychází z již dříve představené designové studie stejného jména. Výrobce zatím neřekl nic o motorech, které bude nabízet. K dispozici bude i verze 4x4, která bude využívat technologii Haldex.

Představí se i Octavie se spotřebou 4,4 l / 100 km

Světovou premiéru zažije v Ženevě také Octavia GreenLine. Vůz nabízí spotřebu 4,4 l nafty na 100 km a emise CO2 116 g/km. Motorizace vozu Octavia GreenLine odpovídá současnému trendu snižování zdvihového objemu motorů (tzv. downsizing); popisovaný turbodiesel bude využívat technologii vstřikování common rail.

:. Škoda Octavia se představí s novým motorem 1,6 TDIfoto: Novinky/maž

Nový motor 1,6 TDI CR o výkonu 105 koní (77 kW) dává řidiči k dispozici maximální točivý moment 250 Nm při 1900/min a jako standardní součást využívá filtr pevných částic DPF.

Fabia Scout i designové studie

V Ženevě se dále možná poněkud překvapivě představí pokračování sériové linie Scout – model Fabia Scout. K vidění bude také závodní speciál S2000, který se úspěšně představil na rallye Monte Carlo.

Vzhled současných škodovek není nikterak odvázaný, jde spíše o konzervativní klasiku. Proto je zajímavostí představení tzv. EMO konceptů, designových studií vozů Škoda zaměřených na větší emocionální vyjádření. Studie soustřeďující se jak na interiéry, tak na karoserie vozů – které vozy to budou konkrétně však výrobce nesdělil.

:. Škoda Fabia S2000: soutěžní verze odvozená z modelu Fabiafoto: Škoda

Expozici společnosti Škoda Auto je možné navštívit na ženevském výstavišti od 5. do 15. března v hale 2, stánek 2160. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám