Hlavní obsah

Ford představil Transit Connect pro severoamerické živnostníky

Novinky, maž

Na autosalonu v Chicagu představil Ford severoamerickou verzi lehkého užitkového automobilu Ford Transit Connect. Tento model byl navržen v Evropě a nyní s ním chce automobilka oslovit také americké živnostníky, kteří často převážejí zboží ve zbytečně velkých dodávkách.

Článek

Model pro Severní Ameriku byl přizpůsoben požadavkům zaoceánské klientely. Mimo jiné to znamená, že postrádá dieselový motor i manuální převodovku. K pohonu slouží výhradně zážehový čtyřválcový agregát Duratec 2,0 l o výkonu 138 k v 6500 otáčkách. Agregát je spřažený s pouze čtyřstupňovou samočinnou převodovkou.

Severoamerický model přichází s několika funkčními i designovými inovacemi. Vzhled vozu má jiný přední nárazník s mřížkou lichoběžníkového tvaru, nové přední světlomety a zadní sdružené svítilny. K nejdůležitějším změnám v interiéru patří odlišná sedadla a palubní deska. Některé z těchto modifikací se podle Fordu objeví také na budoucích evropských provedeních modelu Transit Connect.

Transit Connect pro Severní Ameriku se bude vyrábět v montážním závodě Ford Otosan poblíž tureckého Kocaeli, kde se již montuje stávající modelová řada Transit, respektive Tourneo Connect.

Ford na autosalonu v Chicagu zároveň oznámil, že plánuje rozšířit nabídku v Severní Americe o Transit Connect s bateriovým pohonem. Automobilka na projektu spolupracuje s britskou společností Smith Electric Vehicles. Takto modifikovaný Transit Connect bude podle amerických prodejců Ford k dostání od roku 2010.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Ford Focus ST: trefa do oranžového

Sytě oranžová barva je samozřejmě to první, co vás zaujme na nejostřejším Focusu současnosti (než přijde napjatě očekávaná verze RS), nicméně to nejlepší...

Nový Ford Ka: miniauto pro holky

Do automobilové společnosti se nový Ford Ka uvedl s velkou reklamou. Byla mu svěřena jedna z rolí v nejnovější bondovce s názvem Quantum of Solace. Mezi...

Výběr článků

Načítám