Hlavní obsah

VIDEO: Nejvýkonnější Porsche 911 s atmosférickým motorem prošlo evolucí

Novinky, maž

Porsche představí 3. března na autosalonu v Ženevě novou generaci vozu Porsche 911 GT3, která je oproti té minulé výkonnější a rychlejší. Prodej této novinky bude v Evropě zahájen v průběhu května 2009.

Článek

Klasický atmosféricky plněný plochý šestiválec disponuje největším výkonem 435 k (320 kW), což je o 20 k více než u předchozího modelu. Toto zvýšení je důsledkem zvětšení zdvihového objemu motoru o 200 cm3 na 3,8 litru. Poprvé v motoru Porsche není proměnným časováním VarioCam vybaveno pouze sání, ale také výfukové vačkové hřídele.

Nové GT3 tak zrychlí z nuly na 100 km/h během 4,1 s. Zrychlení z 0 na 160 km/h je tento vůz schopen absolvovat během 8,2 s. Nejvyšší rychlost má pak hodnotu 312 km/h.

:. Porsche 911 GT3 (2009): vzadu i vepředu jsou LED diody, jinak se vzhled prakticky nezměnil.

Nový model je poprvé vybaven stabilizačním systémem PSM (Porsche Stability Management) s možností částečného vypnutí. Tato vlastnost spočívá v možnosti odděleného vypnutí stabilizační a protiprokluzové funkce. Stabilizační systém PSM je možné také zcela vypnout.

Aktivní odpružení PASM (Porsche Active Suspension Management) umožnilo zvýšit tvrdost pružin a stabilizátorů. Na přání je možné pro model GT3, stejně jako v minulosti, objednat keramické brzdy PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake).

Další novinkou je u nové GT3 na přání dodávaná možnost zvýšení přední části vozu o 30 mm, jež se aktivuje pomocí samostatného tlačítka. Tato vlastnost přijde vhod například při jízdě po hrbolatém povrchu nebo při vjezdech do podzemních garáží.

Základní cena nového modelu Porsche 911 GT3 pro evropský trh je stanovena na 98 100 euro, tedy zhruba 2,7 miliónu korun.

:. Interiér je dosti šedivý...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám