Hlavní obsah

Nově otevřené muzeum Porsche skrývá 280 skvostů

Novinky, maž

Koncem ledna bylo v německém Zuffenhausenu otevřeno nové muzeum značky Porsche, umístěné přímo na náměstí Porscheplatz v těsné blízkosti sídla automobilky. Na 5600 m2 výstavních ploch se prezentuje přibližně 80 historických vozidel, které doplňuje více než 200 současných modelů, sportovních verzí nebo prototypů.

Článek

Kromě vystavených automobilů je v centru expozice situován kompletní historický archiv společnosti. Zajímavá je také možnost nahlédnout přímo na práci zdejších restaurátorů, kteří za skleněnou stěnou opravují zákaznické historické vozy Porsche. Součástí muzea jsou také konferenční místnosti, z nichž je umožněn přístup na střešní terasu. Přímo uprostřed expozice je umístěna restaurace.

:. Budova muzea je držena nad zemí trojicí hlavních opěrných bodů a působí uvolněným dojmem.

Porsche očekává, že nové muzeum navštíví kolem 200 000 lidí ročně. V minulosti, kdy bylo muzeum schopné představit pouhou dvacítku exponátů, navštívilo expozici 80 000 hostů. Nyní je součástí sbírky značky Porsche celkem 400 závodních a silničních vozidel. Ty nejzajímavější z nich se budou postupně střídat v hlavní expozici nazvané "Muzeum na kolech" (Museum on Wheels).

Muzeum Porsche je otevřeno s výjimkou pondělí denně od od 9:00 do 18:00 hodin. Vstupné pro dospělé činí 8 eur (zlevněné 4 eura) a děti mladší 14 let v doprovodu rodičů mají vstup zdarma.

:. Muzeum automobilky Porsche ukrývá i množství prototypů

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám