Hlavní obsah

Mercedes prodal za šest let 1,5 miliónu vozů třídy E

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz dodal za šest let, kdy je na trhu série třídy E, zákazníkům 1,5 miliónu těchto vozů. Po celém světě se z celkově osmi generací třídy E dostalo k zákazníkům 12 miliónů automobilů. Zanedlouho se začne prodávat nová, devátá generace tohoto vozu vyšší střední třídy.

Foto: maž, Novinky

Současná generace Mercedesu třídy E.

Článek

Od roku 2002, kdy byl uveden na trh současný sedan třídy E, bylo dodáno zákazníkům celkem 1 270 000 těchto vozů, přičemž 230 000 zákazníků zvolilo verzi kombi. Nejdůležitějšími trhy pro třídu E jsou Německo a USA, v každé z těchto zemí se totiž prodá přibližně 25 procent celkového počtu těchto vozů.

Nejoblíbenějšími verzemi motorů třídy E jsou E 220 CDI a E 350, z nichž si každý získal deset procent všech zákazníků třídy E. Kolem 40 procent zákazníků volí automobil s dieselovým motorem.

Nicméně na dveře už klepe nová generace třídy E (podrobné představení najdete zde). Nový model Mercedes-Benz třídy E bude na světové trhy (včetně českého) uveden 28. března. České zastoupení potvrdilo, že příjem objednávek byl v České republice již zahájen a nyní autorizovaní dealeři evidují přes 60 závazných objednávek.

:. Verzi kombi si vybralo pouze 18 procent zákazníků.foto: Mercedes-Benz

Reklama

Výběr článků

Načítám