Hlavní obsah

Toyota svolá v Česku a na Slovensku téměř 5000 yarisů

Dovozce značky Toyota stáhne v ČR a na Slovensku do servisů 4940 vozů Yaris kvůli opravě pěnové výplně, která by se mohla vznítit při aktivaci bezpečnostních pásů. K bezplatné opravě majitele firma vyzve doporučeným dopisem, řekl mluvčí zastoupení Tomáš Vaněk.

Článek

"Majitele v tuzemsku a na Slovensku budeme obesílat pravděpodobně příští týden," dodal Vaněk. Oprava si vyžádá zhruba 45 minut. Během ní technici Toyoty pěnovou výplň, která slouží jako hluková izolace, odstraní. Izolace se nachází u pyropatron, které aktivují napnutí bezpečnostních pásů při srážce.

Toyota chce po celém světě svolat majitele 1,35 miliónu vozů. Kvůli defektu se objevily plameny v jednom známém případě v Japonsku.

V Evropě, Severní Americe a na dalších trzích automobilka kvůli problému svolává k opravě 830 000 vozů Vitz, jež se na mnoha trzích jmenují Yaris, a Belta. V Japonsku pak jde o téměř 525 900 aut Vitz, Belta a Ractis, které firma vyrobila mezi lednem 2005 a dubnem minulého roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota se stala největší automobilkou světa

Japonská společnost Toyota „vydělala“ loni na globální krizi. Díky slabému zájmu o nové vozy se stala největší automobilkou světa. Předběhla svého rivala...

Výběr článků

Načítám