Hlavní obsah

Škoda Superb na Slovensku získala titul Auto roku 2009

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Superb, vlajková loď největší české automobilky Škoda Auto, se na základě rozhodnutí novinářské poroty stala na Slovensku Autem roku 2009. Z kandidátky 38 vozů zavedených na slovenský trh v průběhu roku 2008 vybrali novináři do finále sedm modelů. Na druhém místě skončil Ford Fiesta, třetí byl VW Golf šesté generace.

Foto: maž, Novinky

Śkoda Superb

Článek

Porota složená z motoristických novinářů posuzovala vozidla na základě parametrů, jako jsou jízdní vlastnosti, prostornost, užitková hodnota nebo kvalita zpracování. Superb podle porotců zabodoval zejména za reprezentativní vzhled, vyvážené proporce a také za přínos nových technologických prvků, například systém otvírání kufru TwinDoor.

Superb se stal autem roku 2009 také v Česku, v Německu získal ocenění Zlatý volant 2008. Další ocenění posbíral v Rakousku, Polsku, Chorvatsku nebo Lotyšsku.

Pouze u Superbu Škoda neomezila výrobu

Mladoboleslavská automobilka začala nový superb prodávat loni v červnu. Na Slovensku prodala loni 550 modelů. Celosvětově zaznamenal superb největší nárůsty prodeje ze všech modelů automobilky. Odbyt dosáhl 25 645 vozů a meziročně byl vyšší o 25 procent.

V současné době se automobilka potýká s dopady světové hospodářské krize, která se projevuje nižším odbytem. Kvůli tomu omezila firma v prvním pololetí výrobu jen na čtyři dny v týdnu s výjimkou právě modelu Superb. Ten se v závodě v Kvasinách na Rychnovsku vyrábí od pondělí do pátku ve třísměnném provozu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám