Hlavní obsah

Škoda Yeti: první vozy hotovy, sériová výroba začne nejdříve v dubnu

Novinky, maž

Škoda v rámci nulté série vyrobila v Kvasinách první vozidla nové modelové řady Yeti. Sériová výroba nového modelu Yeti začne ve druhém čtvrtletí letošního roku.

Článek

Škoda představí v roce 2009 dvě novinky – kromě Superbu ve verzi kombi to v září na frankfurtském výstavišti bude model Yeti – malé SUV, které se kromě pohonu pouze přední nápravy na trh dostane i ve verzi 4x4. Zjednodušeně se dá říci, že jde o upravený Roomster s pohonem obou náprav a outdoorovým vzezřením.

„Sériová výroba modelu Yeti začne ve druhém čtvrtletí letošního roku,“ potvrdil Novinkám mluvčí automobilky Evžen Krauskopf. Nyní se podle jeho slov v Kvasinách vyrábí kusové množství, které se použije k interním účelům. Jako první o tom informoval týdeník Ekonom.

Světová premiéra Yetiho v září ve Frankurtu

Vozy z nulté série se od sériové výroby v ničem neliší, automobilky je mimo jiné používají k reklamním, propagačním a testovacím účelům. Před zahájením sériové výroby se také zkoumá, zda všechny výrobní postupy netrpí nějakými nedostatky.

Původně se očekávalo, že se Yeti představí už na březnovém autosalonu v Ženevě, podle posledních vyjádření automobilky je zřejmé, že to bude až v září na autosalonu ve Frankfurtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám