Hlavní obsah

Mitsubishi představí v Ženevě koncept elektrického vozu

Novinky, maž

Japonský výrobce prozradil, jaký koncept předvede na březnovém autosalonu v Ženevě. Půjde o koncept elektrického vozu pojmenovaný Mitsubishi MiEV SPORT AIR.

Článek

Výrobce zatím zveřejnil pouze skicu - představený koncept je hodně zakulacený (trochu vypadá jako futuristický Fiat 500) a má výraznou přední masku s vysoko umístěnými světlomety ve tvaru trojúhelníku. Zajímavostí je i průhledná střecha.

Mitsubishi nazývá tento koncept „sportovním“, ale kromě obecné chvály k tomu nic nedodává. Jisté je, že elektrický pohon přináší nulové emise CO2.

O rozpohybování vozu se starají lithium-ionové baterie, díky delšímu rozvoru jsou prý ideálně uloženy a zajišťují nízké těžiště vozu. Motor má údajně vynikající akceleraci a vysoký točivý moment, konkrétní údaje si ale Mitsubishi nechává pro sebe.

Mitsubishi pracuje na elektrickém automobilu a představovaný koncept naznačuje, jak by mohla budoucnost vypadat.

Reklama

Související témata:

Související články

Mitsubishi Outlander dostane dvě spojky

Japonský výrobce hodlá do svého modelu Mitsubishi Outlander zabudovat převodovku se dvěma spojkami. Premiéra se chystá na zářijový pařížský autosalon....

Mitsubishi tasí Colt se vzhledem Lanceru

Mitsubishi v Paříži ukázalo nový Colt ve třídvéřovém a pětidvéřovém provedení. Kromě tří základních motorů bude k dispozici i benzínový agregát se 150 koňmi...

Výběr článků

Načítám