Hlavní obsah

VIDEO: Jaguar XFR, nejostřejší šelma z rodu XF

Novinky, maž

Jaguar se konečně pochlapil a do Detroitu na tamní autosalon přivezl nejostřejší a nejsilnější verzi svého nového modelu XF. Ta za svůj název dostala tradiční písmeno R. Konkurentem XFR bude Mercedes E 63 AMG, Audi RS6 nebo BMW M5.

Článek

Nové XF se Jaguaru povedlo, jde o zástupce vyšší střední třídy s pohonem zadních kol, který má oproti precizní, leč poněkud nudné německé konkurenci stylovosti na rozdávání. Nyní je jasné, že se dočkáme i Jaguaru XFR, nejsilnější verze této modelové řady.

O pohon se stará kompresorem přeplňovaný pětilitrový osmiválec s výkonem 510 k (380 kW) a točivým momentem 625 Nm (k dispozici je od 2000 otáček). Nejvyšší rychlost je omezena na tradičních 250 km/h, o síle motoru dobře vypovídá čas zrychlení z 0 na 100 km/h – 4,9 vteřin. Kombinovaná spotřeba dosahuje dle údajů výrobce 12,5 litrů na sto kilometrů.

:. Jaguar XFR: čistý design a sportovně zakulacená záď vypadají skvěle.

Také karoserie vypadá u XFR dravěji – zádi dominují čtyři koncovky výfuků, decentní spoiler, naopak vepředu jsou větší otvory pro nasávání vzduchu. To vše korunují 20palcová kola. Uvnitř najdete jiný volant a sportovní sedadla.

Kolik tahle ostrá šelma bude stát, není zatím jasné. Jisté ale je, že na fotkách vypadá tohle auto skvěle a „papírové“ výkony také stojí za pozornost.

:. Jaguar XFR má oproti XF jiný volant i sedačky.

Reklama

Související témata:

Související články

Jaguar prý chystá konkurenta Porsche 911

Jaguar bude mít do měsíce nového vlastníka. To však neznamená, že by se nyní na půl roku zcela zastavil život ve vedení firmy a všichni čekali jen co bude....

Přitažlivý Jaguar XF už dorazil i do ČR

Že to je Jaguar, každý pozná na první pohled. Je velký, dynamický, přikrčený jako kočka ve skoku… A přitom je odlišný od všeho, co jsme doposud od Jaguaru...

Výběr článků

Načítám