Hlavní obsah

Škoda odložila premiéru Yetiho

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto zavede svou očekávanou novinku letošního roku na trh později, než se dosud předpokládalo. Lehký terénní vůz Yeti se měl původně začít prodávat ve druhém čtvrtletí, automobilka však jeho premiéru posunula minimálně do září, kdy auto představí na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Článek

Firma tak vyvrátila nedávné prohlášení předsedy představenstva Škody Reinharda Junga, který tvrdil, že Yeti přijde na trh podle plánu. "Posunutí prodeje Yetiho v žádném případě nesouvisí s finanční krizí. Nový termín ale lépe koresponduje s jeho světovou výstavní premiérou, která bude v září ve Frankfurtu," řekl mluvčí Evžen Krauskopf.

Dosud se předpokládalo, že Škoda Yetiho ukáže už na březnovém autosalonu v Ženevě.

Podle mluvčího bude Yeti v době frankfurtského autosalonu již dostatečně známý. "Určitě uvolníme s předstihem nějaké fotografie a chystáme také představení vozu pro novináře," podotkl. V současné době prý probíhají ještě poslední testy vozu, jehož výroba by v závodě v Kvasinách měla začít nabíhat ve druhém čtvrtletí. "Přesná čísla plánované výroby ale zatím nemáme," dodal Krauskopf.

Yeti nebude letošní jedinou premiérou pro mladoboleslavskou automobilku. Ve druhém čtvrtletí by měl na trh přijít také Superb ve verzi combi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám