Hlavní obsah

Hyundai Genesis se stal severoamerickým vozem roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Model Genesis jihokorejské společnosti Hyundai Motor byl v pondělí na detroitském autosalonu jmenován severoamerickým automobilem roku 2009. Automobilka Hyundai tak zaznamenala důležitý krok ve své snaze o posílení pozice na trhu ve Spojených státech.

Článek

Ocenění, které automobilky obvykle využívají při propagaci svých vozů, udělila firmě Hyundai komise 50 amerických a kanadských automobilových novinářů. Nákladním automobilem roku se stal model F-150 americké společnosti Ford Motor, napsala agentura Reuters.

Hyundai je největší jihokorejskou automobilkou a společně s dceřinou firmou Kia tvoří pátého největšího výrobce automobilů na světě. Společnost Hyundai v listopadu oficiálně zahájila sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Firma však tento týden potvrdila, že továrna nyní kvůli hospodářské krizi omezí výrobu na čtyři dny v týdnu.

:. Hyundai Genesis by rád konkutoval prémiovým evropským značkám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám