Hlavní obsah

VIDEO: Volvo S60 Concept zaujme designem i mimořádným bezpečnostním systémem

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská automobilka ukázala koncept připravované další generace zástupce střední třídy, modelu S60. Jde pouze o koncept, nicméně, některé designové prvky by se v připravovaném Volvu objevit mohly. Protažená a zakulacená karoserie vypadá mimořádně dobře.

Článek

Nový koncept od Volva se představí začátkem nového roku na autosalonu v Detroitu. Zaujme na něm, na Volvo nezvykle agresivní, přední maska s kapkovitými světlomety a výrazným spodním nárazníkem. Vzadu zase oslní bumerangovité světlomety a z profilu upoutá pozornost výrazné zkosení zádě. Zkrátka – tenhle koncept se minimálně „na pohled“ velmi povedl.

U Volvo je již tradičně věnována mimořádná pozornost bezpečnosti. V tomto ohledu je výjimečný zejména systém, který pomocí kamery dovede rozpoznat chodce a pokud je srážka s ním nevyhnutelná, přibrzdí nebo dokonce zcela zastaví automobil. Na takzvaném head-up displeji se budou promítat důležité údaje včetně varování před překážkami.

:. Také interiér vypadá futuristicky. Foto: Volvo

Koncept S60 má pod kapotou benzínový přeplňovaný čtyřválec 1,6 GTDi (Gasoline Turbocharged Direct Injection) s přímým vstřikem paliva do válců a výkonem 132 kW, respektive 180 koní. Motor se při nečinnosti automaticky vypíná (například při čekání na semaforu) a je spřažen s dvouspojkovou automatickou převodovkou. Spotřeba by se v kombinovaném režimu měla pohybovat na úrovni pět litrů benzínu, přičemž emise by měly dosáhnout 119 gramů na kilometr.

Nové Volvo S60, postavené na platformě Fordu Mondeo, by se do sériové výroby mělo dostat v roce 2010. Motory GTDi by se pod kapotami vozů značky Volvo měly objevit již příští rok.

:. Volvo S60 Concept zaujme výrazným vzhledem. Foto: Volvo

Reklama

Související témata:

Související články

Volvo XC60: třetí do party terénních vozů

Automobilka Volvo představí v Ženevě nový model XC60. Tento vůz bude velikostně spadat pod oba vozy, které jsou dnes určené do terénu: XC90 a XC70. Přinášíme...

Výběr článků

Načítám