Hlavní obsah

Nový roadster BMW Z4 dostal pevnou skládací střechu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW Z4 se poprvé představí na lednovém autosalonu v Detroitu, po prvních neoficiálních fotkách, které kolovaly po internetu nyní BMW vypustilo sadu oficiálních fotografií, na kterých jsou zcela jasně vidět partie nového roadsteru.

Článek

Nové BMW Z4 je oproti svému předchůdci kulatější, a tedy méně hranaté. Novinkou je i použití pevné skládací střechy namísto klasické plátěné. Vzhledem k použití hliníku by její hmotnost neměla být enormní. Sundávání střechy má na starost elektro-hydraulický systém, kterému trvá otevření nebo zavření 20 vteřin. Manipulovat se střechou můžete až do rychlosti 50 kilometrů za hodinu.

V nabídce jsou výhradně benzínové a šestiválcové motory. Základem je 2,5 litrový motor (204 k a 250 Nm), a pak dva třílitrové šestiválce. Slabší nabídne 258 koní a 310 Nm, silnější je přeplňovaný a jeho výkon je 306 k a 400 Nm.

:, Nové BMW Z4 se docela zakulatilo. Foto: BMW

Poháněná jsou pochopitelně zadní kola, rozložení hmotnosti mezi přední a zadní nápravu se blíží ideálnímu poměru 50:50.

Pokud by to někoho přeci jen zajímalo, velikost zavazadlového prostoru činí 180 – 310 litrů – podle toho, zda máte střechu nahoře nebo dole.

Nový dvoumístný roadster BMW Z4 se začne prodávat od května příštího roku, české ceny ještě nebyly stanoveny. Základní 2,5 litrový šestiválec by měl přijít v sousedním Německu na 35 900 euro, tedy zhruba 890 000 korun.

:. BMW Z4 - nové jsou například i kruhové ovladače. Foto: BMW

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám