Hlavní obsah

VIDEO: O sportovní GT-R je takový zájem, že Nissan nestíhá vyrábět

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní GT-R od Nissanu se momentálně prodává jen v domovském Japonsku a v USA. Do Evropy se dostane v březnu a už nyní to vypadá, že to bude hodně podpultové zboží. O GT-R je v Evropě takový zájem, že Nissan nebude stačit dodávat auta včas. Evropská verze přijde do Česka v březnu - má o pět koní vyšší výkon, odlišně nastavený podvozek a jiné pneumatiky.

Článek

Výkon motoru byl v případě evropské verze zvýšen o pět koní na 485; točivý moment 588 Nm zůstal nezměněn. Výkon se přenáší přes dvouspojkovou šestistupňovou převodovku, která je pro lepší rozložení hmotnosti umístěná nad zadní nápravou.

Evropská verze dostane mírně odlišné nastavení podvozku, které by mělo více odpovídat zdejším zatáčkovitým silnicím.

Třetí změnou je použití pneumatik Dunlop SP Sport 600 DSST pro lepší přilnavost. S těmito pneumatikami mělo také GT-R zajet skvělý čas na závodním okruhu, který tak rozlobil Porsche.

V Česku bude GT-R stát 2,1 miliónu korun a první kusy se k zákazníkům dostanou v březnu 2009. Pokud si ale objednáte vůz začátkem nového roku, připravte se nejenom na vyšší cenu (údajně o pět procent), ale také na to, že své auto dostanete až v roce 2010. Takový je o Nissan GT-R zájem.

Pokud jste nedočkaví, můžete si koupit americkou verzi - zaplatíte ale více - 2,3 - 2,6 miliónu korun a vůz nebudete mít od oficiálního importéra.

:. Nissan GT-R - britská verze s volantem na pravé straněfoto: Nissan

V prodeji mimo běžnou síť

Sportovní GT-R se nebude prodávat v běžné prodejní síti japonské automobilky. Nissan chce pro své zákazníky něco extra, a tak založil celoevropskou síť specializovaných dealerů – Nissan High Performance Centres. Jedno prodejní místo bude i v Praze.

Pro Českou republiku byla vybrána společnost Autec Group, která kromě Nissanu nabízí i vozy značek BMW, Alpina, Mini, Land Rover či Jaguar. Mimochodem, její vloni na podzim otevřený autosalon v Praze 5 – Stodůlkách je největším prodejním centrem Nissanu v Evropě.

:. Podpultové zboží: objednáte v lednu 2009 a dostanete v roce 2010. foto: Nissan

Reklama

Související témata:

Související články

Nismo 370Z předčasně odhaleno

Nismo, tuningová divize Nissanu připravuje sportovnější a rychlejší modely této japonské automobilky. Nissan 370Z, nástupce legendárního 350Z se ještě...

Výběr článků

Načítám