Hlavní obsah

Honda se pochlubila prvním snímkem produkční verze modelu Insight

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda zveřejnila první snímek produkční verze nového hybridního modelu Insight pro rok 2010, který bude poprvé představen na autosalónu v Detroitu v lednu 2009.

Článek

Tento první snímek nejnovějšího produkčního hybridu ukazuje, jak byl prototyp Insight Concept, poprvé představen v říjnu 2008 v Paříži, převeden do podoby sériového automobilu. Nový pětimístný a pětidveřový model Insight je poháněn lehčí a kompaktnější verzí hybridního systému Honda IMA a jeho prodej bude zahájen v průběhu jara.

Průměrná spotřeba paliva by měla dosáhnout 4,3 litru benzínu na sto kilometrů; emise CO2 nepřesáhnou 100 gramů na kilometr. Tento automobil využívá nový interaktivní systém pro snižování spotřeby paliva, který řidiči pomáhá dosáhnout při jízdě nižší spotřeby. Díky novému systému řidič získává informace o svém způsobu jízdy, na jejichž základě může snížit spotřebu paliva.

O zrychlení a maximální rychlosti, stejně jako i o použitém agregátu Honda zatím mlčí.

Předpokládá se, že celosvětový prodej modelu Insight dosáhne 200 000 vozů ročně. Prodejní cena doposud nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Související články

Honda začala v USA prodávat automobil na vodík

V továrně japonské automobilky Honda sjel z výrobního pásu vůz na vodíkové palivové články FCX Clarity, který nevypouští žádné emise. Vůz je určen pro jižní...

Honda OSM: hybridní, sportovní, ekologická

Model studie sportovního vozu Honda s nízkými emisemi byl představen na Britské mezinárodní automobilové výstavě v Londýně. Dvousedadlový vůz nesoucí název...

Výběr článků

Načítám