Hlavní obsah

Mini přišlo o střechu, kabrio se začne prodávat od jara

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lednu se na americkém autosalonu představí Mini Cooper v provedení kabrio. Začátek evropského prodeje plánuje automobilka na duben příštího roku, v přepočtu by se měla základní cena pohybovat od 600 tisíc korun výše.

Článek

Kabriolet se bude nabízet se dvěma motorizacemi, přičemž oba agregáty spalují benzín a mají čtyři válce. Slabší z variant nabídne 120 koní a 160 Nm točivého momentu, silnější motor poskytuje výkon 175 koní a 240 Nm točivého momentu. Silnější varianta nabídne zrychlení z klidu na stokilometrovou rychlost za 7,4 vteřin, maximální rychlost 222 km/h a kombinovanou spotřebu 6,4 l / 100 km.

:. Mini Cooper Cabrio nabídne prostor až čtyřem cestujícím, vzadu ale bude těsno. Foto: Mini

Střecha bude klasicky plátěná a po stisknutí příslušného tlačítka se složí za 15 vteřin. Stahování respektive nasazování je možné až do čtyřicetikilometrové rychlosti.

Mini Cabrio bude mít větší tuhost karoserie, technickou zajímavostí je snížení hmotnosti o 10 kilogramů (obvykle je kabriolet těžší než jeho sourozenec s pevnou střechou).

V prodeji bude nové Mini Cabrio na jaře 2009, cena startuje v přepočtu na 600 tisících korunách.

:. Cooper Cabrio dostal plátěnou střechu. Foto: Mini

Reklama

Související články

Crossover Concept: I ty, Mini?

Kategorie SUV je ve své podstatě zbytečná: ne z nějakého ekologického důvodu, ale kvůli tomu, že velká a vysoká auta jsou neohrabaná, v terénu skoro...

Výběr článků

Načítám