Hlavní obsah

Cayenne - první dieselové Porsche

Novinky, maž

Už i Porsche začalo používat vznětové motory. Zatím se nedostaly do ikonických modelů 911. Obrovité SUV Cayenne stejně málokdo z příznivců značky považuje za Porsche, ale pouze za auto, které německému výrobci přináší tučné zisky.

Článek

Porsche vybaví Cayenne třílitrovým turbodieselovým motorem V6 o výkonu 240 k (176 kW) a 550 Nm, který dodává Audi. Průměrná spotřeba vozu Cayenne Diesel činí 9,3 litru na 100 kilometrů a emise CO2 činí 244 gramů na kilometr.

Kromě toho Porsche pokračuje v přípravě další varianty vozu Cayenne s hybridním pohonem, jehož spotřeba bude činit méně než devět litrů pohonných hmot na 100 kilometrů a který bude uveden na trh na konci roku 2010.

:. Porsche Cayenne ve variantě GTSfoto: Porsche

Nový Cayenne s dieselovým pohonem bude nabízen od února 2009 a to pouze v Evropě. Uvedení na další světové trhy se v současné době připravuje. Základní cena vozu s automatickou převodovkou Tiptronic-S bude činit 47 250 eur, tedy nějakých 1 181 000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche chce získat většinu ve Volkswagenu

Německý výrobce sportovních aut Porsche chce získat 75 procent v největší evropské automobilce Volkswagen. Porsche doufá, že většinový podíl získá ještě...

Porsche Panamera: sport a luxus v jednom

Když nepočítáme SUV Cayenne, jde o první pokus Porsche proniknout na trh luxusních automobilů se čtyřmi dveřmi. Nové Porsche Panamera se řadí do segmentu...

Výběr článků

Načítám