Hlavní obsah

Další levné auto na českém trhu - ruská Lada Priora

Novinky, maž

Lada představuje mírně upravenou verzi svého modelu Priora, který už nyní plní emisní normu Euro 4 a může se tak prodávat i mimo Rusko. Nabízí se jako sedan nebo hatchback, s jediným motorem a jedinou výbavou. Cena začíná na částce bezmála 230 000 korun.

Článek

Značka Lada samozřejmě u většiny motoristů budí přinejlepším ironický úsměv, pokud ale někdo hledá nové auto s částkou lehce nad 200 tisíc korun, má alespoň o jednoho kandidáta na výběr více.

Lada Priora se nabízí ve dvou karosářských verzích (sedan a hatchback), kombi by mělo na trh dorazit příští rok. Lada nabízí šestiletou záruku na případnou korozi karoserie, která je pozinkovaná (jak moc účinně, ukáže až čas).

:. Lada Priora hezká není, ale karoserie je účelná, prostor bude i na zadních sedadlech. Foto: Lada

Nabídka motorů je velmi jednoduchá, zahrnuje jediný motor, a to benzínovou čtyřválcovou šestnáctistovku. Ta nabízí výkon 97 koní (72 kW) při 5600 otáčkách a 145 Nm při 4000 otáčkách. Kombinovaná spotřeba dle norem EU dosahu hodnoty 6,3 litru naturalu 95 na sto kilometrů.

Základní výbava zahrnuje airbag řidiče a spolujezdce, elektrické stahování předních a zadních oken, posilovač řízení, přední mlhová světla, palubní počítač a vyhřívaná přední sedadla. To není špatné, chybí například příplatkové ESP nebo klimatizace; volant je nastavitelný pouze výškově.

:. Lada Priora váží 1163 kg, zavazadelník má objem 430 litrů. Foto: Lada

Reklama

Související články

Lada Kalina za 222 900 Kč

Automobil Lada Kalina konečně dorazil i na český trh. Peripetie kolem importu tak skončily a Lada může nabídnout alespoň o něco modernější vozy...

Výběr článků

Načítám