Hlavní obsah

Škoda Superb získala Zlatý volant

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Škoda Superb získala dvě ocenění, Velkou automobilovou cenu Rakouska a především německý Zlatý volant 2008, pořádaný časopisem Bild am Sonntag. Superb by teoreticky ještě mohl bodovat v české anketě Auto roku, stejně jako v prestižní evropské anketě.

Článek

Škoda Superb se v anketě Zlatý volant umístila na prvním místě mezi novinkami ve střední třídě a nechala tak za sebou šest konkurentů. Porota složená z motoristických novinářů hodnotila parametry jako jsou chování vozu, prostornost, užitná hodnota a kvalita zpracování.

Vůz získal nejvyšší známky také za reprezentativní vzhled, vyvážené proporce a bodoval v oblasti přínosu nových technologických prvků, jako jsou TwinDoor (unikátní otevírání zadních dveří) nebo 9 airbagů včetně kolenního pro řidiče (což v dnešní době není ve střední třídě nic mimořádného).

:. Superb má unikátní systém otevírání zadního víka. Foto: Škoda Auto

Kromě Německa a Rakouska získal Superb polskou cenu „Nejkrásnější auto“, v Chorvatsku byl vyhodnocen jako „Nejlepší služební auto“ a v Lotyšsku získal titul „Auto roku 2008“.

Uvidíme, jak bude Superb bodovat v evropské Car of the Year a v české anketě, kam se dostal s velkým štěstím.

Test nového Superbu přinese server Novinky.cz v pondělí 17. listopadu. Už nyní se můžete podívat na jízdní video.

Reklama

Výběr článků

Načítám