Hlavní obsah

BMW poslalo nový luxusní sedan na pár let k ledu

Novinky, maž

Měla to být vlajková loď bavorské automobilky, konkurent Astonu Martin Rapide nebo Porsche Panamera. Místo toho ale BWM oznámilo, že se v tuto chvíli soustředí na výnosnější modely a na supersedanu CS nebude pracovat.

Článek

O tom, že BMW klesl čtvrtletní zisk o více než 60 procent, jsme vás již informovali. V souvislosti s často skloňovanou globální finanční krizí BMW hodlá svůj vývoj věnovat výnosnějším modelům. A luxusní sportovní sedan, který vypadá jako kupé, má poměr nákladů na vývoj a zisku úplně jiný než masovější modely.

BMW tvrdí: luxusní model této kategorie nyní nepotřebujeme a chce se zaměřit na nižší emise a spotřebu u svých motorů. Nicméně neznamená to, že by projekt CS jednou nebyl dotažen do konce, bavorská automobilka projekt podle vedení firmy jen na několik let opouští.

:. BMW CS, koncept luxusního sedanufoto: BMW

BMW CS se coby koncept představil v minulém roce na autosalonu v Číně. Zajímavostí je výška pouhých 1376 mm, což je podobné jako u vyloženě sportovních automobilů. Na délku měří CS přes pět metrů.

Reklama

Související články

Zisk BMW prudce klesl

Hrubý zisk německé automobilky BMW se ve druhém čtvrtletí propadl o 44 procent na 602 miliónů eur kvůli zhoršujícím se podmínkám v odvětví a velkým...

BMW Alpina D3: 214 koní s rozumnou spotřebou

Alpina, prvotřídní tuningová firma si tentokrát pohrála s trojkovým kupé od BMW. Implantovala do něj motor z BMW 123d a celkově z něj učinila luxusnější...

Výběr článků

Načítám