Hlavní obsah

Evropskou olympiádu automechaniků vyhrál Slovák

Novinky, maž

V polovině října se v Holandsku uskutečnila evropská olympiáda mechaniků, která se pořádá každý druhý rok. Olympiády se letos zúčastnilo 17 zemí a tedy 17 mechaniků, kteří se museli vypořádat se 4 simulovanými závadami na voze a 5 závadami na komponentech v časových limitech.

Článek

Evropské olympiády automechaniků, kterou pořádá Mitsubishi, se zúčastnili i zástupci z Čech a ze Slovenska. Slovák Miroslav Glos, který si již před dvěma roky z olympiády odvezl titul nejlepší autoelektrikář, zvítězil s bodovým náskokem 33 bodů.

Jednotlivé úkoly byly zaměřeny jak na diagnostiku, tak i na běžnou údržbu: výměna rozvodů motoru, měření přesahu pístů a následný výběr správného těsnění hlavy motoru, ale také třeba závada komunikace datové sběrnice CAN BUS nebo ztráta napětí na vodiči.

Rozmanitost úkolů byla pro většinu mechaniků docela velký oříšek, protože se většinou orientují buď jen na mechanické nebo elektrické závady. Olympiáda však hledá toho nejlepšího a ten si musí umět poradit a opravit oba typy závad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám