Hlavní obsah

Dva trpaslíci v novém hávu - Peugeot 107 a Toyota Aygo

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot 107, vyráběný v Kolíně změnil vzhled. Nikterak radikálně jako Citroën C1 nebo Toyota Aygo. Jde pouze o mírné úpravy po třech letech výrobního cyklu. Tři miniautomobily, které mají velmi mnoho společných dílů, se v Kolíně vyrábějí od února 2005.

Článek

Podobně jako v případě C1 i Ayga jsou změny u Peugeotu 107 malé a týkají se především přední masky. Ta má přepracovaný nárazník, který působí mohutněji a může působit dojmem rozesmátého obličeje. Světlomety zůstaly stejné jako u první generace.

Peugeot 107 - první generace před faceliftemfoto: Peugeot

V nabídce stosedmičky jsou dva nové odstíny laků, podobně jako u C1. Uvnitř vozu najdete nové čalounění a výrobce prý zapracoval i na lepším odhlučnění.

:.Peugeot 107 má jinou přední masku. Foto: Peugeot

Aygo se představí v Bologni

Na autosalonu v Bologni, jenž začíná 4. prosince, bude představeno faceliftované Aygo v modelovém provedení 2009. Je příznačné, že se tato premiéra koná v Itálii, v zemi s největším trhem malých vozů v Evropě. Model Aygo prodělal několik drobných korekcí v designovém ztvárnění exteriéru.

:. Přední maska Toyoty Aygo se mírně změnila. Foto: Toyota

Aygo je čtvrtým modelem značky Toyota (po nových modelech iQ, Urban Cruiser a nové generaci modelu Avensis, představených na letošním autosalonu v Paříži), který bude využívat technologie Toyota Optimal Drive zaměřené na snížení spotřeby paliva a emisí CO2.

:. Toyota Aygo - původní verze před faceliftemfoto: Toyota

Motory jsou pro všechny tři modely k dispozici dva, stejné jako doposud. Turbodiesel s výkonem 40 kW a točivým momentem 130 Nm při 1750 otáčkách. Druhým agregátem je litrový tříválec s výkonem 50 kW/min a točivým momentem 93 Nm při 3 600 otáčkách za minutu.

:.Aygo po omlazení - změny poznáte až při hlubším zkoumání. Foto: Toyota

Reklama

Související témata:

Související články

Citroën C1 z Kolína dostal novou přední masku

Kolínská trojčata začínají měnit svou tvář. Jako první z trpaslíků, které chrlí česká továrna, se představuje Citroën C1. Velkých změn nebylo potřeba, hlavní...

Výběr článků

Načítám