Hlavní obsah

Citroën C1 z Kolína dostal novou přední masku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolínská trojčata začínají měnit svou tvář. Jako první z trpaslíků, které chrlí česká továrna, se představuje Citroën C1. Velkých změn nebylo potřeba, hlavní novinkou je jiná přední maska a pár drobností v interiéru.

Článek

Hlavní designovou změnou je přední maska – nový je nárazník, díky kterému vypadá C1 poměrně dynamicky. Chromovaná lišta, která je součástí druhé úrovně výbavy, navíc podtrhuje zaoblenost nového nárazníku. I tak si změn asi málokdo všimne a odlišit původní a nový model v silničním provozu budou mít problém i automobiloví znalci. Nové jsou dva barevné odstíny - šedá Mica a modrá Electra.

:. Citroën C1 po faceliftu se změnil jen velmi málo. Foto: Citroen

A co se změnilo uvnitř? Nové jsou dva látkové potahy, kterým dominuje tmavě modrá a tmavě červená barva. V některých zemích se na trhu objeví třetí verze výbavy, která bude zahrnovat čalounění v kůži a látce Alcantara. U této úrovně jsou součástí sériové nabídky klimatizace, litá kola a audio systém s přehrávačem CD.

Citroën C1 - první generace před faceliftemfoto: Citroën

Motory jsou k dispozici dva, stejné jako doposud. Turbodiesel s výkonem 40 kW a točivým momentem 130 Nm při 1750 otáček. Vyznačuje se kombinovanou spotřebou 4,2 l / 100 km. Tento motor je spojený s pětistupňovou manuální převodovkou.

Druhým agregátem je litrový tříválec s výkonem 50 kW/min a točivým momentem 93 Nm při 3 600 ot/min. Kombinovaná spotřeba paliva je v jeho případě 4,5 litru na 100 km. Tento benzínový motor je spojen buď s pětistupňovou mechanickou převodovkou nebo s pětistupňovou pilotovanou manuální převodovkou SensoDrive.

:. Citroën C1, pětidvéřová verze. Vyrábí se i třídvéřová. Foto: Citroen

Reklama

Související témata:

Související články

Citroën C3 Picasso: Roomster po francouzsku

Francouzský výrobce nečekaně zveřejnil první snímky nového C3 Picassa. Jde o malé MPV, které bude soupeřit se Škodou Roomster, Opelem Meriva nebo Nissanem...

Citroën C4 po faceliftu s motorem od BMW 

Na první pohled se samozřejmě nic nezměnilo. Na ten druhý, podrobnější zjistíte, že cé-čtyřka má jinou přední masku, pár nových drobností v interiéru a hlavně...

Výběr článků

Načítám