Hlavní obsah

Hyundai už má všechna povolení a může začít v Nošovicích vyrábět

NOŠOVICE
Aktualizováno

Automobilka Hyundai v pátek získala poslední povolení, které potřebuje pro zahájení výroby osobních vozidel v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Zkušební výroba v první evropské továrně Hyundai tak podle předpokladů začne v pondělí 3. listopadu.

Článek

Stavební úřad v Dobré na Frýdecko-Místecku vydal v pátek souhlas se zkušebním provozem pro výrobní haly závodu Hyundai Motor Manufacturing Czech v Nošovicích.

Právu to sdělil mluvčí automobilky Petr Vaněk s tím, že v pondělí 3. listopadu bude tedy zahájena výroba a expedice vozů Hyundai i30 zákazníkům v celé Evropě, včetně České republiky.

Letos nošovická automobilka vyrobí pro evropský trh zhruba 18 tisíc vozů Hyundai i30, z toho přibližně 500 aut pro zákazníky v Česku. Po vozech i30 je podle Vaňka mimořádná poptávka a vzhledem k nedostatečným počtům aut, dovážených dosud z Koreje, museli zájemci čekat i několik měsíců. „Tato situace se nyní rychle změní a k zákazníkům se již brzy dostanou dostatečné počty těchto žádaných aut,“ sdělil Vaněk.

Speciální serie s barvami trikolóry

Mimo jiné je připravena i speciální limitovaná série Hyundai i30 s názvem Made in CZ. „Tato série v počtu pouhých 300 kusů bude vyrobena v barvách české trikolóry, červené, modré a bílé. V nabídce bude tento model se zážehovým motorem o obsahu 1,4 l a výkonem 89kW, resp.109 koní s pětistupňovou manuální převodovkou a exkluzivní výbavou včetně klimatizace a osmi airbagů za cenu 333 tisíc korun, včetně DPH,“ informovala Právo Veronika Jakubcová ze společnosti Hyundai Motor Czech.

Limitovaná série vozů Hyundai i30 s názvem Made in CZ v počtu pouhých 300 kusů bude vyrobena v barvách české trikolóry. Foto: HYundai

Už minulý čtvrtek začala v Nošovicích výroba převodovek, těch bude letos vyrobeno 35 tisíc, následně bude výroba převodovek kopírovat objem výroby vozů v Nošovicích a sesterské automobilce Kia v Žilině. Cílová kapacita převodovkárny v Nošovicích dosáhne až 600 tisíc převodovek ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám