Hlavní obsah

Volvo zruší dalších 3300 pracovních míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédský výrobce osobních vozů Volvo Car, který je součástí americké automobilky Ford Motor, hodlá kvůli prudkému poklesu poptávky zrušit dalších 3300 pracovních míst. To odpovídá více než 13 procentům jeho celkové pracovní síly.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volvo V70, ilustrační foto

Článek

Řídící tým Volvo Car se rozhodl k dalším strukturálním změnám ve všech oblastech podnikání, aby se přizpůsobil rychle se zhoršující tržní situaci ve světovém automobilovém průmyslu," uvedla společnost. Nové opatření se dotkne 2700 zaměstnanců ve Švédsku a 600 zaměstnanců v zahraničí, napsaly agentury AP a Reuters.

"Pokles světového automobilového průmyslu je drastičtější, než se očekávalo," řekl generální ředitel společnosti Stephen Odell, který tento měsíc vystřídal v čele podniku Fredrika Arpa.

Ford se pokouší dostat Volvo do zisku

Ford koupil Volvo Car v roce 1999. V prvním čtvrtletí letošního roku hospodařila švédská automobilka se ztrátou před zdaněním 151 milionů dolarů. Ford již kvůli finančním problémům prodal některé své luxusní značky, jako Aston Martin, Land Rover a Jaguar. Volvo se však rozhodl si ponechat a pokusit se ho vrátit zpět k zisku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám