Hlavní obsah

Seat Exeo: převlečená Audi A4

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seat vstupuje do střední třídy s modelem Exeo. Technicky jde o předchozí generaci Audi A4 s některými novými technologiemi koncernu Volkswagen. Díky tomu, že Exeo využívá platformy minulé generace Audi A4 by prodejní cena mohla být zajímavá. Zatím ji ale Seat nezveřejnil.

Článek

Exeo je první model značky Seat vybavený turbodiesely se vstřikováním common rail. Exeo bude na trh uvedeno se třemi zážehovými motory (od 75 kW/102 k do 147 kW/200 k) a třemi vznětovými motory se vstřikováním common rail (od 88 kW/120 k do 125 kW/170 k).

Pět z šesti motorů je přeplňovaných. Všechny motory Seatu Exeo splňují emisní normu Euro 5.

:. Seat Exeo s interiérem á la Audi A4. Foto: Seat

Exeo bude v nabídce s nejnovější generací navigačního systému, zábavním systémem sdružujícím přehrávání formátu MP3 a MP4 a možnostmi připojení USB, Bluetooth a iPodu.

:. Sedadla vypadají pohodlně s dobrým bočním vedením. Foto: Seat

U Seatu poprvé bude v nabídce panoramatická střecha se solárními panely, které zajišťují napájení ventilačního systému zaparkovaného vozu.

U Seatu poprvé bude v nabídce panoramatická střecha se solárními panely, které zajišťují napájení ventilačního systému zaparkovaného vozu.

Automobil bude vyráběn v Martorellu (nedaleko Barcelony ve Španělsku). Seat Exeo se začne prodávat na jaře 2009. Na českém trhu se Exeo rovněž objeví na jaře 2009, cena zatím nebyla stanovena.

:. Seat Exeo náleží do střední třídy, stejně jako Škoda Superb. Foto: Seat

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám