Hlavní obsah

VIDEO: Iveco Campagnola - pravý off-road bez kompromisů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešní době už o pořádný off-road málokdy zavadíte. Jasně, Defender od Land Roveru, Hummery H1 a H2 a pak UAZy a podobně exotická auta. Dalším do party je nové Iveco Campagnola, které je soudě dle technických parametrů dalším autem, které je v terénu lepší než na silnici.

Článek

Legendární Campagnola (1951 - 1987) je zpátky. Dvoudvéřový off-road technicky vychází z většího Massifu. Jeho desing opět navrhoval věhlasný Giugiaro.

Campagnola je, stejně jako Massif, postavena na robustním rámovém podvozku, nabízí trvalý pohon 4x4 (pro úsporu paliva lze přepnout na pohon pouze zadní nápravy) a nechybí ani redukční převodovka.

Vozidlo si poradí s nájezdovým úhlem 50 stupňů. Zadní nájezdový úhel je 30 stupňů a přechodový sklon je 24 stupňů. Se standardní nápravou se může brodit až v půl metrové hloubce.

:. Iveco Campagnola je určena hlavně do terénu. Foto: Iveco

O pohon se stará třílitrový turbodisel s výkonem 177 koní (130 kW) s proměnlivou geometrií lopatek turbodmychadla. Disponuje solidním točivým momentem 400 Nm.

Prodejní cena ani přesné datum uvedení do prodeje v tuto chvíli není známo.

Reklama

Související témata:

Související články

Iveco Massif: zaměřeno na terén

Firma Iveco se rozhodla začít trochu více rozvíjet své zájmy v oblasti terénních vozidel. A když terénní, tak pořádně. Model Massif je typickým představitelem...

Výběr článků

Načítám