Hlavní obsah

Pařížská studie Mercedesu: kupé a kombi v jednom

Novinky, maž

Pro nadcházející francouzský autosalon má Mercedes připravenu studii, která působí jako kupé, ale ve skutečnosti je to kombi. Studie se poněkud toporně jmenuje ConceptFASCINATION a velmi pravděpodobně ukazuje, jak bude vypadat příští generace třídy E, vozu vyšší střední třídy.

Článek

Netradiční design se Mercedesu vyplatit u modelu CLS, prvního čtyřdveřového auta, které zdánlivě působí jako kupé. Nyní přicházejí i ostatní automobiloví výrobci, kteří se tímto designem inspirovali.

Studie ConceptFASCINATION vypadá jako kombi, ale díky ostrému zkosení záďě působí také jako kupé. Studie je postavena na technickém základě nové třídy E. Pohon obstarává nový naftový čtyřválec s technologií BlueTEC, který z objemu 2,2 litru dává výkon 150 kW (204 k).

:. Mercedes-Benz ConceptFASCINATION se veřejnosti představí na prknech pařížského autosalonu. Foto: M-B

Thomas Weber, člen představenstva Daimler AG zodpovědný za výzkum a vývoj Mercedesu ke konceptu řekl : „ Studie ukazuje jak budou vozy značky Mercedes-Benz napříště měřítkem také svojí emocionalitou, radostí z jízdy a komfortem.“

Je tedy možné, že některé stylistické prvky se objeví v nových vozech s trojcípou hvězdou ve znaku. Záleží také na reakcích publika na pařížském autosalonu, který začne počátkem října.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám