Hlavní obsah

Koncept Saab 9-X Air - nebe nad hlavou

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Paříže přiveze švédská automobilka koncept kabrioletu. Ostatně není se čemu divit, protože otevřené vozy patří mezi tradiční modely Saabu. Jejich letošní novinka se celým jménem nazývá Saab 9-X Air Convertible Concept.

Článek

Třídvéřový kabriolet bude pro 2 + 2 cestující, je tedy pravděpodobné, že vzadu mnoho místa pro kolena nebude.

Zajímavostí je použitá motorizace: jde o přeplňovanou čtrnáctistovku, která spaluje bioetanol (E85) a zároveň jí pomáhá elektromotor s lithium-iontovými bateriemi. Nejvyšší výkon dosahuje 200 koňských sil a točivý moment velmi slušných 280 Newtonmetrů.

:. Saab uvádí, že 9-X bude kabriolet pro 2+2 cestující. Foto: GM

Ve spojení se dvojspojkovou šestistupňovou převodovkou dovede Saab 9-X Air zrychlit na stokilometrovou rychlost za 8,1 vteřiny a dosáhne rychlosti až 231 km/h.

Otevřený vůz by se na trhu měl objevit příští rok, nechme se překvapit, jak moc se bude lišit od letošního konceptu. Kabriolet od Saabu si bude konkurovat především s vozy nižší střední třídy - BMW řady 1 Cabriolet a Audi A3 Cabriolet.

:. Saab 9-X Air - třídvéřový koncept má klasickou plátěnou střechu. Foto: GM

Reklama

Související témata:

Související články

Saab 9-3 dostane facelift

Pro rok 2008 dostane Saab 9-3 malý facelift. Ten se nejvíc podepíše na přední masce. Změny se však dočká i interiér, ale jen v malých detailech. Je tedy vidět,...

Facelift Saabu 9-3 není jen o vzhledu

Švédská automobilka Saab omladila svůj model 9-3, který už to vyloženě potřeboval. Po faceliftu dostal vůz vzhled konceptu Aero X, nový interiér i zcela nové...

Saab představí řadu 9-1 již příští rok

Automobilka Saab se podle posledních informací přece jen dostane do třídy kompaktních hatchbacků. Již příští rok by se měl objevit první koncept řady 9-1.

Výběr článků

Načítám