Hlavní obsah

Daimler: Pětina Mercedesů bude mít do roku 2015 hybridní pohon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý pátý automobil Mercedes bude mít do roku 2015 hybridní pohon. Předpověděl to podle agentury DPA šéf prodeje a marketingu automobilového koncernu Daimler Klaus Maier. Daimler si stanovil za cíl uvést na trh každý rok jeden nový hybridní model.

Článek

Hybridní automobily kombinují různé druhy pohonu, nejčastěji benzínový a elektrický, což umožňuje úsporu pohonných hmot. Popularitu těchto vozů posilují stoupající ceny ropy a rostoucí obavy ohledně životního prostředí. Jejich podíl na celkovém prodeji automobilů je ale zatím velmi nízký, z části kvůli vysoké výrobní i prodejní ceně.

Automobilka Daimler vyrábí kromě luxusních vozů Mercedes rovněž malé automobily Smart. Firma plánuje koncem příštího roku zahájit omezenou produkci vozů Smart s pohonem na elektrický proud. Sériová výroba těchto automobilů by měla začít nejpozději v roce 2012.

Provozní zisk společnosti Daimler se ve druhém čtvrtletí snížil o čtyři procenta na 2,05 miliardy eur (přes 50 miliard korun). Firma v loňském roce prodala většinový podíl ve ztrátové americké divizi Chrysler investiční skupině Cerberus Capital Management.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám