Hlavní obsah

Crossover Concept: I ty, Mini?

Novinky, maž

Kategorie SUV je ve své podstatě zbytečná: ne z nějakého ekologického důvodu, ale kvůli tomu, že velká a vysoká auta jsou neohrabaná, v terénu skoro nepoužitelná a nezvládnou nic lépe než řekněme kombi s pohonem 4x4. A Mini chce v Paříži představit SUV.

Článek

Buď se vlastníci značky zbláznili nebo mají smysl pro humor a zkoušejí, co veřejnost vydrží. Nebo je všechno úplně jinak? Mini Crossover Concept, jak se tento koncept nazývá je prvním Mini s délkou přes 4 metry, prvním Mini s pohonem obou náprav a prvním Mini, které je vysoké metr šedesát. I přes tyto úpravy je typický vzhled moderních Mini zachován.

:. Mini nemá čtyři, ale pět dveří. Foto: Mini

Uvnitř jsou čtyři samostatná a posunovatelná sedadla a čtyři, respektive pět dveří (zadní pravé dveře mají jedny asymetricky výklopné). Interiér nese klasické znaky Mini, je ale laděn poněkud bláznivěji - například obrovské centrální hodiny nahradilo cosi, co vypadá jako globus, který se obsluhuje dotykově.

:. Místo tradičních kulatých hodin je uprostřed dotykový globus. Foto: Mini

Koncept má pohon všech kol, ale Mini už neříká, jakou technologii použilo. Ticho je i v případě použitého motoru. Jasno ani není v tom, zda by se model vyráběl sériově. Velkou měrou však může rozhodnout reakce veřejnosti právě na autosalonu v Paříži.

Reklama

Související články

Mini SUV potvrzeno nejvyššími kruhy

Pokud někdo měl pochybnosti, že by Mini mohlo nakonec odstoupit od vozu s pohonem všech kol a zvýšeným podvozkem na současném typu Clubman, pak se mýlil. Sice...

John Cooper Works přichází

Mini je už ve své sériové verzi celkem slušně sportovní kousek. Jenže pro někoho je to ještě málo. Pro ty bude v nabídce pravděpodobně už od března tohoto roku...

Výběr článků

Načítám