Hlavní obsah

Stylová novinka Ford Ka si zahraje v bondovce

Právo, Jaroslav Šimek

Zcela nový Ford Ka dostane roli v netrpělivě očekávaném snímku „Quantum of Solace“ o nových dobrodružstvích agenta Jamese Bonda. Stylový malý ford se na plátně objeví po boku krásné, ale nebezpečné hlavní hrdinky Camille, kterou hraje Olga Kurylenková. Camille, žena se zvláštním posláním, se stane nečekanou Bondovou spojenkyní.

Foto: FMC, Právo

Nový Ford Ka vyjede na filmové plátno ve speciálním zlatém metalickém laku.

Článek

Kromě speciálního zlatého metalického laku se „filmový“ model Ka liší od sériových vozů také exkluzívní kombinací vnějších grafických prvků a interiérových dekorací.

„Nový Ford Ka se dokonale hodí k postavě Camille – je dobrodružný, individualistický a velmi moderní,“ říká Stephen Odell, jeden z vedoucích manažerů evropského Fordu, a dodává: „Jsme potěšeni tím, že premiéra filmu se kryje s debutem modelu, jenž je pro evropský Ford nesmírně důležitý.“

Ford Ka pro snímek „Quantum of Solace“ vytvořilo designérské oddělení evropského Fordu ve spolupráci s výtvarníkem Dennisem Gassnerem, který má na svém kontě prestižního Oscara. Role pro Ka není první příležitostí, kdy se produkt Ford of Europe objevuje ve filmu s Jame sem Bondem: v kasovním trháku „Casino Royale“ z roku 2006 účinkoval Ford Mondeo.

.: Za volant Fordu Ka usedne v nové bondovce hlavní hrdinka Camille, kterou hraje Olga Kurylenková. foto: Právo/FMC

Dvanáct let poté, co původní Ford Ka vzbudil vlnu nadšení svým moderním stylem a designem, který se později ukázal jako velmi nadčasový, přichází nový model, připravený navázat na úspěchy svého předchůdce.

Druhá generace Ka zachovává všechny přednosti originálu, díky kterým se nejmenší model evropského Fordu dodnes těší obrovské popularitě - kompaktní rozměry, svěží vzhled, inspirativní jízdní vlastnosti a „funky“ charakter. Prezentuje je však v novém, moderním balení. Podrobnější technické informace o novém Fordu Ka budou zveřejněny před jeho uvedením na trh.

Premiéra bondovské filmové novinky je naplánována na 31. října letošního roku ve Velké Británii a Francii, další evropské země budou následovat v průběhu listopadu. Také zcela nový Ford Ka má před sebou svoji vlastní světovou premiéru. Ta se odehraje 2. října na mezinárodním autosalonu v Paříži.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford testuje v Evropě vodíkový hybrid

Evropské výzkumné středisko společnosti Ford v německém Aachenu má zatím pravděpodobně jediný funkční hybridní automobil na světě, který kombinuje vodíkové...

Ford zahájil v Německu výrobu nové Fiesty

Americká automobilka Ford Motor zahájila v Německu výrobu nové verze malého vozu Fiesta. Ta je prvním produktem založeným na nové strategii Fordu vyrábět...

Lancer Sportback zaútočí na Evropu

Japonská automobilka Mitsubishi chystá na říjnový mezinárodní autosalon v Paříži velké oslavy. Kromě 30. výročí existence na tamním trhu slaví i 35...

Výběr článků

Načítám