Hlavní obsah

Koncept Mazdy Kazamai: inspirováno větrem

Novinky, maž

Pro moskevský autosalon si Mazda připravila koncept kompaktního SUV s názvem Kazamai. Tvůrci se při návrhu designu prý inspirovali přírodou, v tomto případě větrem (je použit i v názvu představovaného vozu). Koncept Kazamai je údajně plně funkční. Automobilka si na něm testuje reakce veřejnosti.

Článek

Vzhledově odvážný koncept kompaktního sportovně-užitkového (SUV) vozidla pojme čtyři cestující. Na délku měří Kazamai 4520 mm, přičemž výška je pouhý metr padesát.

Litá kola s hezkým designem jsou na tak malý vůz dost předimenzovaná - mají velikost 22 palců. Jenže tohle je jenom koncept a ten musí být dostatečně přehnaný.

:. Mazda Kazamai měří na délku jen 4,5 metru. Foto: Mazda

O pohon plně funkčního konceptu se stará benzínový přeplňovaný dvoulitr DISI, který v Mazdě CX-7 (se zdvihovým objemem o 0,3 litru větším) nabízí 258 koní (190 kW) a 380 Nm.

Designérský směr si Mazda vybrala zajímavý, nicméně koncept a sériový vůz se vždy o dost liší, navíc není jisté, že by se Kazamai vůbec vyrábělo. Ale auto je to hezké.

:. Kazamai připomíná kupé. Foto: Mazda

Reklama

Související témata:

Související články

Test Mazdy CX-7: síla v dlouhých nohách

Je pravda, že k vozům typu crossover přistupujeme poněkud s rezervou. Není to ani ryba, ani rak, natož osobní nebo terénní auto... Mazda CX-7 se však povedla....

Sportovnější Mazda RX-8 RS

Jedno z nejzajímavějších vozidel na našem trhu je zcela určite Mazda RX-8. Tento dvouapůldvéřový sportovní vůz s wankelovým motorem dostane zanedlouho trochu...

Test Mazdy 2 1,3 MZR: už se ani nedivíme

Někomu přijde divné, proč se malá Mazda 2 dostala na několik předních příček v anketách hledajících auto roku. Nyní například bojuje o tento světový titul....

Výběr článků

Načítám