Hlavní obsah

Počet zaměstnanců AAA Auto klesl o třetinu na 2500 lidí

Skupina autobazarů AAA Auto snížila v letošním roce počet zaměstnanců v pěti zemích zhruba o 1300 lidí, tedy o třetinu, na zhruba 2500 pracovníků. Uvedl to generální ředitel Anthony Denny. Aktuální číslo je podle něj ještě o něco nižší.

Článek

Razantní snížení počtu pracovníků podle něj bylo jedním z ozdravných opatření, které firma zavedla na začátku roku kvůli nepříznivým podmínkám na trhu. "Spolu s orientací na posílení prodejů je jejich cílem co nejrychlejší návrat skupiny do černých čísel," dodal Denny.

Prodeje ojetých vozů v autobazarech AAA začaly v druhém pololetí po více než půlroce poklesu znovu růst. V červenci a v srpnu byly zhruba o desetinu vyšší než na konci druhého čtvrtletí. O výsledku prodeje za celý rok ale Denny nechtěl spekulovat.

AAA se chystá do Ruska

V prvním pololetí firma vykázala kvůli silné koruně a vysokým individuálním dovozům ojetin propad prodeje o devět procent na 35 400 automobilů. V červenci prodala na pěti trzích 5300 aut, což je naopak o devět procent více než v červnu.

AAA Auto se loni po prudké expanzi propadla do stomiliónové ztráty. Začátkem roku proto zavedla ozdravná opatření, která mimo jiné obsahovala postupné opuštění ztrátového polského trhu. AAA nyní působí v ČR, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku. Příští rok se chystá na ruský trh.

Akcie společnosti se obchodují na burzách v Praze a Budapešti. Jejich cena se od úpisu loni na podzim propadla z 55 na 17 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám