Hlavní obsah

První fotky Cadillacu CTS Sport Wagon

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle vzhledově netradiční kombík se bude prodávat i v Evropě, kde GM předpokládá, že poměr prodaných kombi bude 60 procent, a jen 40 procent bude připadat na verzi sedan. Do prodeje se CTS ve verzi kombi dostane na jaře 2009.

Článek

CTS je očividně luxusním vozem: je nabízeno výhradně se silnými motory, bohatou výbavou a pohonem zadních kol (případně všech čtyř).

Oproti verzi sedan je CTS kombi o 7 mm kratší, nabízí ale ohromný zavazadlový prostor - dle údajů výrobce je za zadními sedadly 720 litrů volného prostoru (měřeno pravděpodobně až po střechu).

:. Zadní partie si také s ničím nespletete. Prostě Cadillac. Foto:GM

V nabídce motorizací budou dva benzínové šestiválce a jeden vznětový motor, rovněž šestiválec. Benzínové, 3,6 litrové šestiválce, nabízejí výkony 304 k (227 kW), slabší verze nabízí 263 koní (196 kW). Turbodiesel s výkonem 250 koní (184 kW) a 550 Nm točivého momentu také "papírově" nepůsobí jako troškař.

:. 720 litrů v základním uspořádání je opravdu hodně. Foto: GM

Převodovky jsou k dispozici automatické i manuální, v obou případech šestistupňové.

Ceny zatím nejsou známé, do prodeje se CTS Sport Wagon dostane na jaře příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Pohon zadních kol pro Cadillac

Evropské prodeje stále nejsou to, co Cadillac očekával. Před rokem oznámil velkou expanzi, která se však proměnila spíš v tichou nečinnost. Americké vozy...

Výběr článků

Načítám