Hlavní obsah

Opel Insignia Sports Tourer: už to není Caravan

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel ukázal první fotky Insignie ve verzi kombi. Původní označení Caravan nahradilo sebevědomé Sports Tourer. Co je na tomto Opelu sportovní nevíme, nicméně novince nelze upřít povedený vzhled a velkou prostornost. Opel bude soupeřit s Fordem Mondeo, Audi A4, Hondou Accord, ale i českou Škodou Superb.

Článek

Nové kombi řady Opel Insignia, které se veřejnosti oficiálně představí na autosalonu v Paříži (4.–19. října 2008). V prodeji na evropském trhu se objeví na jaře roku 2009.

Designeři dali zadní časti verze Sports Tourer sebevědomý výraz. Zadní dveře zasahují až do boků vozu a jsou zvýrazněné velkými, plně integrovanými koncovými světly. Inspirace u Audi A4 Avant je ale docela zřejmá.

:. Opel Insignia Sports Tourer: vypadá dobře. A to i přesto, že si ji zdálky zezadu spletete s Audi. Foto: Opel

Základní objem zavazadelníku činí mírně nadprůměrných 540 litrů. Při délce 4,91 m je Insignia Sports Tourer o 8 cm delší než sedan, rozvor je shodný: 2,74 m.

V nabídce jsou dva nové motory, celkem jich Opel nabízí devět. Základem je benzínová jedna-šestka (85 kW, 155 Nm), vrcholem šestiválec 2,8 V6 Turbo (191 kW, 350 Nm). K dispozici bude i pohon 4x4.

Opel Insignia by ve střední třídě mohla napravit pošramocenou reputaci předchozí Vectry.

:. Insignia bude v nabídcei jako čtyřkolka. Foto: Opel

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: nový Opel Insignia přistál v Londýně

Zaujmout je čím dál těžší a nezáleží na tom, zda prodáváte šampaňské nebo auto. Opel byl při premiéře svého klíčového modelu docela odvážný - v centru Londýna...

Výběr článků

Načítám