Hlavní obsah

Nový český roadster Kaipan 15 se ukáže koncem srpna

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český malosériový výrobce Kaipan dokončuje v posledních týdnech svůj nový model - Kaipan 15. Výrobce, jehož továrna sídlí ve Smržovce nedaleko Jizerských hor aktuálně nabízí dva modely Kaipan 57 a 14f. Modely si můžete objednat i jako stavebnici a vlastnoručně si je postavit.

Článek

Podoba nového Kaipanu 15 je zatím tajná, poprvé se veřejnosti a novinářům představí koncem srpna. Jisté je pouze to, že opět půjde o dvoumístný kabriolet.

Sdílnější nebyl ani majitel firmy Michal Hradský, který Novinkám pouze potvrdil, že nový model bude zanedlouho představen, že půjde o roadster a že se bude jmenovat Kaipan 15.

:. Kaipan 14f, nově i s plátěnou střechou. Foto: www.kaipan.cz

Automobilka ze Smržovky se proslavila „českými“ modely legendárního Lotusu Seven, osazené motory benzínovými motory 1,8 Turbo z produkce VW.

Co se starým Favoritem? Uděláme z něj roadster...

Před dvěma lety přišel Kaipan s levnějším modelem 14f, který byl přestavbou Škody Favorit na pohledný roadster. Samozřejmě, že karoserie je zcela jiná, každopádně motor, převodovka, nápravy, brzdy, řízení či řazení jsou převzaty ze stařičkých Favoritů.

Jaké auto vyjede z malé továrničky tentokrát? Nechme se překvapit, už zanedlouho to budeme vědět.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový český automobil Kaipan 14 představen

Třetí největší výrobce osobních automobilů Michal Hradský a jeho firma Kaipan jsou zase o kousek dál. Představil svůj druhý model, který vzhledově je mnohem...

Výběr článků

Načítám