Hlavní obsah

Nissan vyvinul plynový pedál snižující spotřebu

Japonská automobilka Nissan vyvinula plynový pedál, který bude vytvářet zpětný tlak na řidičovo chodidlo v případě, že bude na tento pedál šlapat příliš prudce. Systém s názvem ECO Pedal by měl podle firmy snížit spotřebu pohonných hmot o pět až deset procent v závislosti na jízdních podmínkách.

Foto: Nissan, Novinky

Nissan Forum, ilustrační foto

Článek

Automobilka začne nové pedály montovat do svých vozů v příštím roce. Řidiči ale budou mít možnost systém ECO Pedal vypnout, napsaly agentury Reuters a AP. Strategie Nissanu pro snižování emisí oxidu uhličitého se opírá o tři základní body, a to zlepšování automobilových technologií, chování řidičů a dopravních podmínek.

Společnost Nissan se nyní stejně jako ostatní automobilky potýká s poklesem poptávky po automobilech s velkou spotřebou ve Spojených státech, které jsou jejím největším trhem. Firma minulý týden oznámila, že její čtvrtletní provozní zisk se kvůli útlumu na americkém trhu propadl téměř o polovinu.

Reklama

Související témata:

Související články

Nissan se zaměří na elektromobily

Podle vyjádření představitelů automobilky Nissan se značka bude v příštích letech snažit soustředit na vývoj ekologických elektromobilů. Nissan bude nabízet...

Výběr článků

Načítám