Hlavní obsah

Většina Britů si život bez auta nedovede představit

Život bez osobního automobilu je nepředstavitelný pro téměř čtyři pětiny Britů, přestože jsou nyní ceny pohonných hmot vysoké. A tři procenta mužských řidičů by se raději vzdala manželky či partnerky než vlastního vozu. Ukázala to anketa, kterou provedla motoristická organizace AA.

Článek

Řízení přesto není bez problémů. Pro 30 procent řidičů je největší otrava, když se jim někdo lepí na záda, a lidé mluvící za řízení do mobilního telefonu štvou 26 procent řidičů.

"Přes strasti kolem drahých paliv, vyšších daní či nebezpečného chování těch, co se lepí na záda, telefonují za jízdy nebo se drží dělící čáry, si výrazná většina motoristů nedovede život bez auta představit," shrnul ve zprávě prezident AA Edmund King. "Z toho plyne vzkaz pro kabinet i místní vlády, že se musíme naučit žít s auty, a ne se neustále snažit je omezovat," dodal.

Litr bezolovnatého benzinu nyní stojí v Británii průměrně 116,6 pence (35,20 Kč), což je o 20 pencí více než před rokem. V anketě z přelomu května a června odpovědělo přes 18 500 řidičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám