Hlavní obsah

Porsche 911 Targa prodělalo facelift

Novinky, maž

Novým modelem 911 Targa uzavírá automobilka Porsche generační obměnu modelu 911, která byla nejrychlejší v její historii. Nejmladší modelová řada nové generace 911 bude nabízena ve dvou variantách – Targa 4 a Targa 4S.

Článek

Nové modely Porsche Targa jsou vybaveny motory s přímým vstřikováním benzinu. Mezi jejich hlavní výhody patří až o 8,5 % vyšší výkon, o 11,2 % nižší spotřeba a o 13,6 % nižší emise CO2.

Základní verze šestiválcového boxeru o objemu 3,6 litrů s výkonem 345 k (254 kW) a dosahuje tak maximální rychlosti 284 km/h. Pohonná jednotka vozu 911 Targa 4S má objem 3,8 litru, výkon 385 k (283 kW) a maximální rychlost 297 km/h.

:. Porsche 911 Targa - ortodoxní příznivci značky tuhle skleněnou parádu moc neuznávají. Foto: Porsche

Porsche 911 Targa 4 s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou zrychlí z klidu na 100 km/h za 5,2 sekund, silnější model S to dokáže za 4,9 sekund. Volitelná převodovka s dvojitou spojkou dokáže řadit ještě rychleji – Targa 4 s 3,6 litrovým motorem potřebuje přesně pět sekund, zatímco Targa 4S dosáhne času 4,7 sekundy.

:. Porsche 911 Targa - silnější verze 4S. Foto: Porsche

Změnu technologie zažívá i pohon všech kol. V novém modelu 911 Targa nahrazuje elektronicky řízený Porsche Traction Management (PTM) dosavadní pohon všech kol s lamelovou spojkou Visco.

Tento systém spojuje díky vzadu uloženému motoru a primárnímu pohonu zadních kol vysokou trakci, nicméně pravověrní příznivci značky dávají přednost výhradně pohonu zadních kol.

:. Porsche 911 Targa nyní už jenom jako čtyřkolka s preferovanou zadní nápravou. Foto: Porsche

Skleněná střecha o velikosti 1,54 m2 se skládá ze dvou částí – přední posuvné střechy a zadního víka. Při kompletním otevření sklouzne střecha během sedmi sekund pod zadní víko a vzniklý otvor má velikost 0,45 m2.

K posuvné střeše patří také nová neprůhledná roleta, jež při uzavření zakrývá celou plochu posuvné střechy a posouvá se elektricky nezávisle na ni. Skleněná střecha a zadní víko jsou tónované a chrání před UV zářením.

Základní cena vozu Porsche Targa 4 pro evropský trh bude od 97 907 EUR. V případě modelů Porsche Targa 4S bude základní cena činit 108 855 EUR. Přesné ceny pro český trh budou známy na podzim tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche budou pohánět diesely

To, co před pár dny bylo pouhou spekulací, nyní oficiálně potvrdila sama automobilka Porsche. Firma proslavená sportovními automobily vůbec poprvé namontuje...

Výběr článků

Načítám