Hlavní obsah

Honda Jazz: nová generace je za dveřmi

Novinky, maž

Vzhled zevnějšku je na první pohled téměř stejný jako v případě předchozí generace. Nejvíce změn se událo pod kapotou vozidla, které je oproti předchůdci delší o 55 mm delší a o 20 mm širší. Do prodeje by se měla dostat začátkem listopadu.

Článek

O něco větší karoserie s interiérem posunutým vpřed údajně zajišťuje lepší výhled z vozu, díky čemuž je Honda Jazz prostornější. Zadní sedadla se sklápějí jedním snadným pohybem a jejich variabilitu nově rozšiřuje přepážka v zavazadlovém prostoru. Lepší je i bezpečností standard, který nyní zahrnuje mj. také aktivní opěrky hlavy na předních sedadlech.

:. Design není výstřední, ale zaujme.

Zavazadlový prostor nabízí 399 litrů (dříve 380 l), ale pouze s dojezdovou sadou pneumatik, jinak je to méně. Přes větší rozměry (délka 3 900 mm, šířka 1 695 mm a výška 1 525 mm) byl zachován průměr otáčení předchozí verze (9,8 metru).

Vybírat lze jenom ze dvou motorů

K dispozici jsou pouze dva čtyřválcové motory i-VTEC 1,2 l (90 k) a 1,4 l (100 k) se spotřebou 5,1 a 5,3 l/100 km (kombinovaný provoz). Modely s manuální, pětistupňovou převodovkou jsou vybaveny indikátorem řazení, který vizuálně naznačí, kdy je nejvhodnější okamžik pro přeřazení. U Hondy poprvé se tato vychytávka představila v modelu Accord.

:. Honda Jazz je nyní prostornější

Kromě pětistupňové manuální převodovky může být 1,4litrový motor vybaven také automatizovanou převodovkou Honda i-SHIFT. Tato převodovka je první šestistupňovou automatizovanou převodovkou ve vozidle třídy B.

Počátkem listopadu by se nová generace Hondy Jazz měla dostat i do českých autosalonů.

:. Honda Jazz - v prodeji od listopadu

Reklama

Související témata:

Související články

Honda NSX bude až v roce 2010

Na pořádné sportovní auto od Hondy si budeme muset ještě hodně dlouhý čas počkat. Značka totiž přehodnotila své plány a oznámila, že nový model NSX bude...

Honda OSM: hybridní, sportovní, ekologická

Model studie sportovního vozu Honda s nízkými emisemi byl představen na Britské mezinárodní automobilové výstavě v Londýně. Dvousedadlový vůz nesoucí název...

Výběr článků

Načítám