Hlavní obsah

Japonská Honda překvapivě zvýšila čtvrtletní zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá největší japonská automobilka Honda překvapivě zvedla čtvrtletní zisk o osm procent na 180 miliard jenů (25 miliard korun). Oznámila to v pátek firma s tím, že zvýšení cen a prodeje v zahraničí pomohlo vykompenzovat silnější kurz domácí měny a stoupající náklady na suroviny.

Článek

Společnost nicméně potvrdila, že v celém finančním roce očekává pokles zisku o 18 procent na 490 miliard jenů. Současně snížila odhad svého celoročního prodeje o 1,4 procenta na 4,08 miliónu vozů.

Tržby společnosti v prvním finančním čtvrtletí končícím v červnu klesly o 2,2 procenta na 2,867 biliónu jenů, protože silnější kurz japonského jenu po přepočtu snížil hodnotu zahraničních příjmů. Bez vlivu silnější domácí měny by tržby stouply o zhruba sedm procent.

Firma v prvním čtvrtletí zvýšila prodej o 1,7 procenta na rekordních 962 000 vozů. Společnost těží z růstu poptávky v Asii, Brazílii a na dalších nových trzích, který vyrovnává pokles prodeje ve Spojených státech, Evropě a Japonsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Honda uvede na trh levný hybridní model

Japonská automobilka Honda uvede začátkem příštího roku na trh nový levný hybridní model. Oznámila to ve středu firma, která se tak snaží snížit náskok Toyoty....

Honda začala v USA prodávat automobil na vodík

V továrně japonské automobilky Honda sjel z výrobního pásu vůz na vodíkové palivové články FCX Clarity, který nevypouští žádné emise. Vůz je určen pro jižní...

Honda OSM: hybridní, sportovní, ekologická

Model studie sportovního vozu Honda s nízkými emisemi byl představen na Britské mezinárodní automobilové výstavě v Londýně. Dvousedadlový vůz nesoucí název...

Výběr článků

Načítám