Hlavní obsah

Honda OSM: hybridní, sportovní, ekologická

Novinky, maž

Model studie sportovního vozu Honda s nízkými emisemi byl představen na Britské mezinárodní automobilové výstavě v Londýně. Dvousedadlový vůz nesoucí název OSM (Open Study Model – Studie otevřeného modelu) v expozici na autosalónu doplnil hybrid CR-Z, který byl již schválen k výrobě, a FCX Clarity poháněný vodíkovými palivovými články.

Článek

“Chceme všem ukázat, že vozy s nízkými emisemi mohou být také atraktivní,” říká Andreas Sittel, vedoucí projektu OSM. “Není žádný důvod, proč by vůz ohleduplnější k životnímu prostředí nemohl zároveň vypadat skvěle – a mít sportovní charakter a poskytovat radost z jízdy.”

Přední světla jsou včleněna do předku vozu a táhnou se od nosu vozidla k hornímu okraji blatníků tak, aby působila dojmem, že jsou součástí původní karoserie. Sedadla a obložení dveří jsou potažena modrým koženým materiálem s lesklým efektem a jiné části bílou kůží, v harmonii s barvou karosérie, jež je vyvedena v originálním odstínu nazvaném Mystic pearl.

:. Honda OSM: designově povedená, ale jak jezdí? Nevíme. Foto: Honda

Jízdní výkony nejsou známy

Hlavní ovladače a funkce jsou řidiči údajně k dispozici v dosahu jeho ruky na panelu, který se stáčí dolů napravo od řidiče. Ve středu umístěná polosekvenční řadicí páka ovládá převodovku, naladěnou prý tak, aby poskytovala radost z jízdy, stejně tak i ovladače řazení umístěné na obou stranách volantu. Přímo do řadicí páky je integrováno módní červené tlačítko zapalování.

Honda OSM byla navržena ve vývojářském centru Hondy v německém Offenbachu. V současné době je model Honda OSM designérskou studií a neplánuje se, že by byla zahájena jeho výroba. Bližší informace o jízdních výkonech Honda nesdělila.

:. Interiér zaměřený na řidiče. Foto: Honda

Reklama

Související témata:

Související články

Honda uvede na trh levný hybridní model

Japonská automobilka Honda uvede začátkem příštího roku na trh nový levný hybridní model. Oznámila to ve středu firma, která se tak snaží snížit náskok Toyoty....

Honda začala v USA prodávat automobil na vodík

V továrně japonské automobilky Honda sjel z výrobního pásu vůz na vodíkové palivové články FCX Clarity, který nevypouští žádné emise. Vůz je určen pro jižní...

Výběr článků

Načítám